“DDOR-Garant” dobio dozvolu za upravljanje fondom „DDOR-Garant DINAR“

Bez autora
Jul 07 2011

Narodna banka Srbije (NBS) izdala je društvu za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima “DDOR-Garant” dozvolu za organizovanje i upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom “DDOR-Garant DINAR”. “DDOR-Garant” tako postaje treće društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima koje će upravljati sa dva dobrovoljna penzijska fonda, čija će se investiciona politika razlikovati prema stepenu konzervativnosti ulaganja i valutnoj strukturi. “DDOR-Garant DINAR” fond predviđa ulaganje samo u dinarske instrumente, pretežno u trezorske zapise i oročene depozite kod banaka. Izdavanjem ove dozvole na tržištu posluje šest društava koja upravljaju sa devet dobrovoljnih penzijskih fondova. Na taj način konkurencija u ovom sektoru jača, a članovi i budući članovi dobijaju širi spektar mogućnosti za ovaj vid štednje za starost.

“DDOR-Garant” dobio dozvolu za upravljanje fondom „DDOR-Garant DINAR“Narodna banka Srbije (NBS) izdala je društvu za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima “DDOR-Garant” dozvolu za organizovanje i upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom “DDOR-Garant DINAR”.

“DDOR-Garant” tako postaje treće društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima koje će upravljati sa dva dobrovoljna penzijska fonda, čija će se investiciona politika razlikovati prema stepenu konzervativnosti ulaganja i valutnoj strukturi.

“DDOR-Garant DINAR” fond predviđa ulaganje samo u dinarske instrumente, pretežno u trezorske zapise i oročene depozite kod banaka.

Izdavanjem ove dozvole na tržištu posluje šest društava koja upravljaju sa devet dobrovoljnih penzijskih fondova. Na taj način konkurencija u ovom sektoru jača, a članovi i budući članovi dobijaju širi spektar mogućnosti za ovaj vid štednje za starost, saopšteno je iz NBS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik